Wijnterminologie
Klik op één van de letters in het wijnalfabet en leer meer over wijn.

L

Lage

Duitse aanduiding voor een wijngaard, veelal gelegen op een helling. Een Lagenwein is gemaakt van druiven uit één specifieke wijngaard (uit één Lage). De VDP hanteert een kwaliteitspiramide waarin de beste wijnen in principe komen uit een Grosse Lage (de VDP Grosses Gewächs) of een treetje lager, Erste Lage.

Langhe

Droomgebied in Piemonte waar (bijna) alle grote rode wijnen van nebbiolo hun herkomst hebben. Op de rollende heuvels liggen de mooiste wijngaarden van Italië, kun je geweldig fietsen en hier besteden de mensen bijna net zoveel tijd aan eten als aan slapen.

Liebfraumilch

Klinkt als iets dat je gedurende je eerste levensmaanden drinkt. Hoe het ook smaakt, blijf er beter van af. Liebfraumilch representeert het slechtste dat verkocht wordt onder de noemer Duitse wijn.Terwijl de start in de 18e eeuw nog zo veelbelovend was: druiven uit wijngaarden nabij de Liebfrauenkirche in Worms werden gevinifieerd tot goede wijn. Liebfraumilch anno nu is halfzoete, flauwe wijn van dubieuze kwaliteit. Je kunt het voor een zacht prijsje oppikken uit het onderste schap in je supermarkt. Dus óók nog eens slecht voor je rug.

Terug naar boven