Hofman Wein & Vino newsletter categories.

Kelderopruiming mooie Duitse wijnen

Hallo,

Dat was even geleden, hè, zo'n nieuwsbrief? 

Wees gerust, het is geen lang epistel maar een korte op=op aankondiging! Omdat ik graag een aantal wijnen uit de categorie 'laatste doosjes' goed wil onderbrengen, gaan deze doosjes tegen een scherpe prijs de deur uit. Laat je - juist! - niet afschrikken door de jaartallen, integendeel, geniet van wijnen die nu prachtig op dronk zijn.

Aspergewijnen

Hallo allemaal,

Toegegeven, het voelt wat ongemakkelijk om uitgerekend op 5 mei de loftrompet te steken over fraaie wijnen uit...Duitsland.

Het aspergeseizoen is echter in volle gang de vraag 'wat zullen we er eens bij schenken' heeft me al met regelmaat bereikt.

Pfirmann in de prijzen!

Guten Tag!

Aspergewijnen in speciale proefdozen

Hallo wijndrinkers & -drinksters,

Mooie witte stengels schieten weer als asperges uit de grond. Ja, het is weer Spargel-Zeit! Formeel kun je tot eind juni weer volop genieten van het witte goud van Hollandse bodem want dan maakt men een kruis over het aspergeseizoen.

Smul van zes bekroonde Duitse wijnen

Hallo wijndrinker (m/v),

Nieuw binnen: Wein uit Württemberg van Christian Escher

Hallo,

De inwoners van het Zuid-Duitse Württemberg moeten weten wat goed is: van alle Duitsers drinken Schwaben de meeste wijn. Liefst 35 liter per persoon per jaar verdwijnt er gemiddeld in dorstige Schwäbische kelen. ‘Wij’ doen jaarlijks rond de 22 liter. Véél van de wijnen uit Württemberg krijgen dan ook helemaal geen kans om geëxporteerd te worden. Dat is jammer voor de niet-Schwäbische wijndrinker want er valt genoeg moois te ontdekken, te proeven en te drinken.

Silvaner Sale & Spektakel

Hallo,

Welke wijn drink je bij asperges, denk je?

Beste wijnliefhebbers & -hebsters,

Sluit nu je ogen.

Denk eens aan….

Aspergequiche. Aspergerisotto. Asperges met parmaham en een drup goede olijfolie. Asperges met gesmolten boter, gekookt ei, aardappeltje en zalvend zachte beenham.

Heb je ‘em? Nog niet?

Grietfilet met asperges en Hollandaisesaus. Asperges met gesmolten taleggio. Curry van asperges. Tarte flambée met asperges.

Bestel nu je KerstWein&Vino

Beste wijnliefhebsters en – hebbers,

 

2014 is bijna achter de rug en dat betekent dat een groot aantal van ons al een tijdje bezig is met de mentale voorbereiding op Het Kerstdiner®.

 

Om jullie alvast een klein beetje op koers te helpen heb ik Daniel Sauer van Weingut Rainer Sauer en Stefan Pfirmann gevraagd naar hun persoonlijke aanbeveling bij één van hun superwijnen, die bij uitstek passen bij een Mooi Kerstdiner®.