Beste wijnliefhebbers & -hebsters,

Sluit nu je ogen.

Denk eens aan….

Aspergequiche. Aspergerisotto. Asperges met parmaham en een drup goede olijfolie. Asperges met gesmolten boter, gekookt ei, aardappeltje en zalvend zachte beenham.

Heb je ‘em? Nog niet?

Grietfilet met asperges en Hollandaisesaus. Asperges met gesmolten taleggio. Curry van asperges. Tarte flambée met asperges.

Nu heb je ‘em natuurlijk wel: de maanden waarin de heerlijke witte – over de groene gaat het hier niet – asperges als (ahum) paddenstoelen uit de grond schieten, zijn aangebroken. De zachte winter heeft er zelfs aan bijgedragen dat er in maart al voorzichtig aan witte stengels geknabbeld kon worden.

Maar wat drink je erbij? Welnu, het zal je niet verbazen dat de afzender van deze e-mail daar wel een goed idee bij heeft: Duitse wijn natuurlijk! Ook bij onze Oosterburen vliegen de asperges door de gutburgerliche Küche en worden ze – terecht – weggespoeld met wijn van eigen bodem. Afhankelijk van je bereidingswijze is er altijd wel een mooie Duitse witte wijn die passend is, van Riesling tot Silvaner, van Gelber Muskateller tot Weiβburgunder.

Het maken van de juiste wijn-spijskeuze wordt je nu wel heel makkelijk gemaakt: speciaal voor de aspergeliefhebber kun je nu dit pakket wijn met 6 prachtige Duitse witte wijnen bestellen voor een vriendelijke prijsje: http://www.weinvino.nl/content/welke-wijnen-bij-asperges-deze 

Groetjes en tot asperge,

 

Jasper

PS Heb je een hekel aan asperges? Drink de wijnen dan bij een zomerse salade, een sappig kalfsschnitzeltje, pastaatje met groene pesto, bij…enfin.