Guten Tag!

Traditiegetrouw worden we aan het einde van het jaar bedolven onder de gidsen, boeken en wat al niet meer aan rankings (vergelijk het met een Mart Smeets boekje vlak voor de Tour, daar kun je de klok ook op gelijk zetten). De wijnwereld vormt hierop geen uitzondering en het scoren van wijnen biedt menig aardbewoner een fatsoenlijk inkomen. En een rode neus. Hoewel ik geen fan ben van deze mathematische wijnwaarderingen deelde ik wél het trotse gevoel van de familie Pfirmann. De sympathieke boys maken al jaren uitstekende rode en witte wijnen in de Pfalz en zetten die ook nog eens weg tegen een vriendenprijsje - voor dit niveau. Afgelopen weken werden hun wijnen terecht in het herfstzonnetje gezet door Wine Advocate en rap daarna ook Gault Millau. 'Pfirmann hat erneut tief in den Zauberbeutel gegriffen' volgens laatste en 'this is one of the finest wines you can buy at this price level' zegt Wine Advocate over Pfirmann's Weissburgunder Landschneckenkalk. Voor Duitsland heeft Wine Advocate trouwens een uitstekende en goed ingevoerde recensent in de vorm van Stephan Reinhardt.

Tijd voor een paar mooie aanbiedingen zodat je zelf ook kennis kan maken met de Pfälzer Weine van Pfirmann.

- Weissburgunder Landschneckenkalk door Wine Advocate gewaardeerd met 89 punten, een zeer elegante én uitgesproken Weissburgunder uit de terroirlijn van Jürgen Pfirmann, nu voor slechts €10 per fles (normaal €10,95)

- Riesling Kalmit kreeg van Wine Advocate liefst 93 punten toegekend, dergelijke scores zie je normaal uitsluitend bij de topcategorie droge Rieslings in Duitsland: de VDP Grosse Gewächse. A spectacular new discovery in Southern Pfalz tijdelijk voor €15 per fles (normaal €17). Zeer geschikt om een paar jaar te rijpen! Nog slechts 4 dozen voorraad, op = op.

- Een buitenbeentje - want zeer zeldzaam - is de Rieslaner Auslese door Gault Millau gewaardeerd met 91 punten. Inderdaad, Auslese, dus met fraai restzoet waarbij de frisse zuren voor balans zorgen. Deze Rieslaner is beperkt beschikbaar en überhaupt niet via de webshop te bestellen. Lekker als alternatief voor bijvoorbeeld veel duurdere Sauternes en nog makkelijk 10 jaar weg te leggen. Een halfje (0,375 liter) kost tijdelijk €14 per fles.

Dorst gekregen? Mail me op info@weinvino.nl voor je bestelling! Bovenstaande prijzen zijn van toepassing bij een bestelling van minimaal 6 flessen (je mag zelf je selectie samenstellen) en zijn geldig t/m 30 november 2016.

Groet,

Jasper