Hallo,

De inwoners van het Zuid-Duitse Württemberg moeten weten wat goed is: van alle Duitsers drinken Schwaben de meeste wijn. Liefst 35 liter per persoon per jaar verdwijnt er gemiddeld in dorstige Schwäbische kelen. ‘Wij’ doen jaarlijks rond de 22 liter. Véél van de wijnen uit Württemberg krijgen dan ook helemaal geen kans om geëxporteerd te worden. Dat is jammer voor de niet-Schwäbische wijndrinker want er valt genoeg moois te ontdekken, te proeven en te drinken.

Een prettig geprijsd en kwalitatief vooraanstaand voorbeeld vormen de wijnen van Weingut Escher uit Schwaikheim. Jungwinzer Christian Escher – van 1990, toen Rijkaard Rudi’s haar Völler maakte en de Muur al een jaar als stukjes souvenir voortleefde – maakt na het afronden van zijn opleiding wijnbouw en twee internationale stages veel indruk. De jonge Escher wordt beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge wijnmakers van Duitsland. Daar kon ik me iets bij voorstellen na het proeven van een selectie van zijn wijnen: zeer puur, expressief, zuiver, prachtig fruit.

Daarom arriveerde er medio augustus een pallet Escher Weine in Groningen en is de Schwaben het quasi-alleenrecht op Wein uit Württemberg ontnomen. Ontdek de wijnen van Christian Escher en gun jezelf dit nieuwe proefpakket met daarin 3 flessen Lemberger (rood!), 2 flessen Riesling Alte Reben en 1 fles Sauvignon Blanc. Mét een mooie korting van ongeveer een euro per fles op de normale prijs als je bestelt vóór 15 september. 

Zum Wohl & groeten,

 

Jasper Hofman

www.weinvino.nl