Beste wijnliefhebsters en – hebbers,

 

2014 is bijna achter de rug en dat betekent dat een groot aantal van ons al een tijdje bezig is met de mentale voorbereiding op Het Kerstdiner®.

 

Om jullie alvast een klein beetje op koers te helpen heb ik Daniel Sauer van Weingut Rainer Sauer en Stefan Pfirmann gevraagd naar hun persoonlijke aanbeveling bij één van hun superwijnen, die bij uitstek passen bij een Mooi Kerstdiner®.

 

Super-Silvaner maker Daniel Sauer adviseert een mooi stuk gebraden eendenborst bij zijn stoere, krachtige Silvaner Erste Lage 2012 ‘Escherndorfer Lump’. Serveer met gnocchi en paddenstoelen en je haalt Franken in huis. Ich will!

 

Stefan Pfirmann denkt aan zeewolf met een saus of schuim van Riesling, of een met appel gevulde boerderijkip bij de prachtige, gelaagde Riesling Sonnenberg 2012 van Weingut Pfirmann. De frisheid van appel en het verleidelijk sappige van een mooi stuk hoender. Riesling, natuurlijk!

 

Bij een Romantisch Kerstdiner® hoort natuurlijk ook rode wijn. Goed nieuws! Begin december is een prachtig voorraadje mooi rood uit Barbaresco van Azienda Agricola Giuseppe Cortese binnengekomen. Onder deze wijnen óók een beperkt aantal – want inmiddels helemaal uitverkocht op het wijngoed – flessen Barbaresco Rabajà 2011, door Gambero Rosso bekroond met de hoogste onderscheiding, tre bicchieri. Super bij wild, mooi gebraden vlees, romige risotti en stevige sauzen.

 

Geen zin in een Gestresst Kerstdiner® maar wel dorst? Vanaf nu kun je heel eenvoudig PROEFDOZEN bestellen op www.weinvino.nl en voor de kerstdagen heb ik 3 proefdozen gecomponeerd die passen bij een zorgvuldig en met liefde bereid kerstmaal. Alle proefdozen bevatten een evenwichtig samengestelde mix van witte Duitse Wein en rode Italiaanse Vino, oplopend in kwaliteit en prijs. Uit de titels Heerlijk, Overheerlijk en Excellent kies je zelf het pakket dat past bij jouw budget en vineus-culinaire ambities. Bestel uiterlijk maandag 22 december om de wijnen op tijd in huis te hebben.

 

Ik wens je Frohe Weinnachten en daarbij natuurlijk een Smakelijk Kerstdiner®!

 

Hartelijke groeten,

 

Jasper Hofman

Hofman Wein & Vino

www.weinvino.nl