Hallo wijndrinkers & -drinksters,

Mooie witte stengels schieten weer als asperges uit de grond. Ja, het is weer Spargel-Zeit! Formeel kun je tot eind juni weer volop genieten van het witte goud van Hollandse bodem want dan maakt men een kruis over het aspergeseizoen.

Asperges zijn enorm veelzijdig qua culinaire inzetbaarheid en staan open voor een keur aan mooie wijn-spijscombinaties. De combinatie van frisheid, een zekere romigheid én mooie aardse tonen maken dat je lekker breed kunt schenken bij allerlei verschillende bereidingen. Ja, er is méér dan het ham-ei-scenario.

Duitse wijn – en in dit geval natuurlijk de witte – is een perfecte vloeibaar-alcoholische partner voor het witte goud. Droge Riesling snijdt als een mes door de volvette botersaus bij traditioneel bereide asperges, Silvaners van Muschelkalkbodem passen perfect bij de aardsheid van onze witte vriend en Weissburgunder (door de Fransen omgedoopt tot Pinot Blanc) is een echte allrounder waarmee je eigenlijk nooit misschiet.

Speciaal voor het aspergeseizoen heb ik 2 mooi geprijsde proefdozen samengesteld met heerlijke Duitse witte wijn. Proefdoos Aspergewijn Toll biedt zeer smaakvol spul voor je alledaagse aspergecreaties waarbij proefdoos Aspergewijn Super Toll inhoudelijk nog nét een stapje verder gaat. Bestel een doos, laat hem bij je thuis bezorgen en het enige dat je nog te doen staat is lekker koken. Bekijk dit recept eens voor een verrassende maar o zo eenvoudige bereidingswijze.

Achtung! De wijnen zijn ook vervaarlijk lekker zónder bondgenootschap met asperges wink

Groetjes,

Jasper